Белият дом: Тръмп отказа да сключи лоша сделка с КНДР

16:40, 01 мар 19 / Свят 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп отказа да сключи лоша сделка на срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, като по този начин не повтори грешката на 44-ия президент Барак Обама при сключването на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) за ядрената програма на Иран. Това написа вчера в Туитър говорителката на Белия дом Сара Сандърс, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Президентът Обама не се отказа от лоша сделка с Иран. Президентът Тръмп отказа да прави подобни грешки по отношение на Иран, Северна Корея или когото и да било. Президентът Тръмп поставя сигурността на американците над политиката", написа Сандърс.

На пресконференцията след втората среща на върха с Ким в Ханой Тръмп заяви, че севернокорейската страна е искала да постигне отмяната на всички санкции в замяна на затварянето на ядрения комплекс Йонбьон, но САЩ не ги устройва подобна сделка. От своя страна севернокорейският външен министър И Йон-хо подчерта на брифинг за тесен кръг журналисти, че по време на преговорите Пхенян е предложил само частична отмяна на санкциите, а не пълна, както твърди Тръмп.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама