Китай е инвестирал $479 млрд. в транспортна инфраструктура за една година

11:46, 03 мар 19 / Свят 25 1085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През миналата година инвестициите в дълготрайни активи в китайския транспортен сектор са били 3,2 трилиона юана (около 479 милиарда долара), като правителството е продължило да харчи сериозно за изграждането на пътна, железопътна и пристанищна инфраструктура. Според данните на Министерството на транспорта, инвестициите в дълготрайни активи в железопътния транспорт са били за около 800 милиарда юана, тези в сухопътни и водни пътища – 2,3 трилиона, а в гражданската авиация – 80 милиарда.

През 2018 г. са били изградени над 2600 км. високоскоростни железопътни линии и 6000 км. магистрали. Стойността на логистиката е намаляла с около 98 милиарда юана, а капацитета на транспорта се е увеличил. Новите индустрии са продължили да се развиват, като средният брой на пътуванията дневно, правени с услуги като „Убер" и споделени велосипеди е достигнал съответно 20 и 10 милиона. съобщава "Радио Китай".

В сравнителен план, обемът на инвестициите в дълготрайни активи в Китай се е увеличил на годишна база през 2018 г. с 5,9%, като част от причините са правителствените мерки за подобряване на инфраструктурата, според Националното статистическо управление.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама