49 маскирани с 4 бомби нахлуха в полицейско управление в Атина

18:30, 03 мар 19 / Свят 25 1398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко инцидента, придружени с насилие, бяха регистрирани през нощта на събота срещу неделя в Атина и Солун, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

В Атина около 40 маскирани лица атакували полицейско управление в квартал Кукаки с най-малко 4 запалителни бомби. Входът на управлението е понесъл щети, както и две патрулни коли, паркирани пред него, и съседната пекарна.

Полицията е задържала 10 души във връзка с инцидента.

В Солун около 50 души нападнали полицаите, охраняващи турското консулство, към 2,40 ч. през нощта. Нападателите хвърляли камъни и запалителни бомби. Полицията отвърнала със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, но нападателите избягали в кампуса на Аристотеловия университет, до който полицаите нямат достъп.

Две спортни събития в събота вечерта също бяха придружени с инциденти, свързани с насилие, отбелязва "Катимерини".

В Атина в югозападното предградие Никея фенове на местния футболен отбор Йоникос се биха с феновете на противниковия клуб Проодефтики с камъни, палки и сигнални ракети. Един автомобил е изгорял, а на други два са нанесени сериозни щети. Полицията е задържала 16 души във връзка с инцидентите.

В Пирея около 30 лица, облечени в черно и с мотоциклетни каски на главите, размахваха палки на входа на басейна, където се състоя срещата по водна топка между женските отбори на Олимпиакос и Глифада. Двама души пострадаха и бяха нанесени материални щети на спортния комплекс. Мачът бе прекратен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама