Дмитрий Медведев кацна в София за енергийни разговори

15:15, 04 мар 19 / Политика 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна в България на двудневно посещение. Той беше посрещнат от премиера Бойко Борисов с официална церемония пред храм-паметника "Свети Александър Невски" и двамата понесоха венци пред паметника на Незнайния воин.

В посрещането участваха и вицепремиерът Екатерина Захариева и министрите на икономиката, енергетиката и труда и социалната политика - Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Бисер Петков.

Заради посещението на руския премиер в центъра на София има засилено полицейско присъствие. Цялата столична полиция и част от жандармерията са на крак. Районите около „Александър Невски“, Министерски съвет, президентството и парламента ще бъдат затваряни.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на "четири очи" в Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми са продължението на газопровода “Турски поток” през България и доставките на руски газ за хъб “Балкан”, както и рестартирането на проекта за АЕЦ “Белене”.

Медведев ще се срещне по-късно днес и с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са в енергетиката, икономиката и туризма.

Дмитрий Медведев идва за втори път в България. Предишният беше в началото на 2008 година. Тогава той беше част от делегацията, водена от президента Владимир Путин. Това беше първата визита на Медведев в чужбина, малко след като неговата кандидатура беше издигната за президент на Русия в самия край на 2007 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама