КЗК започна проверка на сделката за „Нова телевизия”

12:25, 05 мар 19 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна проверка на сделката за придобиването на „Нова Броудкастинг Груп” АД от българската „Адванс Медиа Груп“ ЕАД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това става ясно от публикувано производство от антимонополния регулатор днес, пише economic.bg.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец.

Проверката ще е върху „Адванс Пропъртис“ ООД и концентрациите между предприятия и влиянието върху медийния пазар. Финализирането се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

Припомняме, че на 22 февруари официално стана ясно, че „Адванс Медиа Груп“ и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) са подписали официално договор за продажба на „Нова Броудкастинг Груп“ АД.

 „Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е глобалната фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина „Хювефарма“. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство БМФ“, както и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама