Танкерът „Бдин“ вече е собственост на либерийска фирма

15:50, 05 мар 19 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Либерийска фирма е новият собственик на танкера „Бдин“, който близо 2 години е задържан на бургаското пристанище.

От Изпълнителната агенция „Морска администрация“ заявиха, че ще изискат официални документи за смяната на собствеността на танкера, заради който Либия обвини България в пиратство.

Днес държавните институции са получили само уведомително писмо. То е от фирма "Булгаргеомин" и в него се посочва, че собствеността на танкера "Бдин", който преди българската фирма да го придобие носеше името "Бадр", сега вече е прехвърлен на либерийското дружество "Морган и Ко". Дали корабът е продаден, или е само прехвърлен на друга фирма, все още не е ясно.

От фирмата-оператор на танкера, "Корморан шипинг", заявиха, че за момента флагът не е сменен. В момента танкерът е с панамски флаг.

Танкерът "Бадр" бе задържан на бургаското пристанище близо две години заради съдебни спорове за собствеността между две търговски дружества - българско и либийско. В края на миналата година под контрола на Гранична полиция и Морска администрация бяха сменени флагът и екипажът на танкера. Тогава индийските моряци и либийският капитан бяха заменени с украински екипаж.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама