Венецуелският самолет, кацнал в Атина, е возил външния министър

11:00, 06 мар 19 / Свят 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След трансфера на венецуелски пари към банка в България Гърция също беше разтресена от предполагаема афера, свързана с латиноамериканската страна. Кацане на венецуелски самолет в Атина предизвика политическо напрежение, предава БНР.

Гражданска авиация потвърди, че на борда е пътувал външният министър на страната Хорхе Ареаса, а правителството запази в тайна посещението.

Вместо един час за зареждане, той останал 4 часа, като пътуващите в него са имали среща с други лица на летището. Екипажът предупредил гръцките власти, че това не е официален правителствен полет. Случаят беше разкрит от гръцките медии и предизвика дори политическа реакция.

Опозицията настоява за пълна информация по случая, както и за срещите на летището в Атина.

Очаква се премиерът да отговори защо Гърция е позволила кацане, след като другите европейски страни са отказали да го приемат. Неизвестна е също самоличността на пътниците.

Всички коментари свързват полета с официалната подкрепа към президента Мадуро от премиера Алексис Ципрас, което доведе до остра критика от европейските страни.

В интервю за телевизия „Скай“ венецуелският депутат от опозицията Хосе Гера изказа съмнение, че самолетът е пренасял злато, което нелегално се изнася от действащото правителство на Венецуела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама