БСП: Отхвърленото президентско вето е „сделка“ между ГЕРБ, ДПС и Патриотите

11:55, 06 мар 19 / Политика 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като "сделка" между ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти" отхвърлянето на ветото на президента Румен Радев.

На пресконференция в централата на партията Нинова заяви, че вероятно ветото на президента Румен Радев ще бъде отхвърлено в пленарна зала. "ДПС, ГЕРБ и "Обединени патриоти" в пълно съгласие отхвърлят аргументите на президента, а и нашите. Аз определям това като поредната сделка, особено с ДПС. Цената на тази сделка търсете в петък в дневния ред на парламента. Точка първа е Законът за вероизповеданията", заяви Нинова.

По думите й ГЕРБ опрощават на мюфтийството задълженията към държавата. "Питайте Българската православна църква какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП - вие ни опрощавате задълженията към мюфтийството", каза Нинова. По думите и това е още едно доказателство за правотата на намерението на БСП да стои извън това статукво и задкулисие.

Нинова каза още, че БСП продължава срещите с извънпарламентарни партии за създаване на общ фронт за прозрачни и честни избори. В пресконференцията участваха Николай Захариев и Петър Величков от Съюз на патриотичните сили "Защита" - партия, която е в рамките на коалиция "Обединени патриоти". Захариев заяви, че изборното законодателство не е партийна тема и по нея са постигнали съгласие с БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама