Чести грешки в желанието за перфектен грим

11:00, 10 мар 19 / Любопитно 25 1356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гримирането е тънкост, която не всяка жена умее. Ето няколко основни грешки, подбрани от tialoto, които може да избегнете по време на гримиране:

Нанасяне на грим върху суха кожа

Времето през различните сезони се отразява на състоянието на кожата. През лятото тя е по-мазна заради високите температури, докато студът през зимата я изсушава и възпалява. Много жени бързат за излизане и поставят грим директно върху кожата, без предварително да са я овлажнили. Това е една от най-големите грешки.

Когато кожата е дехидратирана, тя е напукана, дори може да се лющи. Ако върху нея сложите пудра или основа, само ще засилите проблема и лишеите ще личат още повече. Затова нанесете подходящ крем или лосион върху лицето, изчакайте около 5-10 минути, за да попие добре в кожата, след това прибегнете до грима.

Гримиране на лоша светлина

Ако сте си купили фон дьо тен, трябва да го тествате на дневна светлина. Иначе рискувате да пропуснете някои участъци или да постигнете оттенък, към който не се стремите. Същото важи и за поставянето на сенки. Няма как това само да става през светлата страна на деня, но когато ви се налага да ги използвате вечер, се уверете, че имате достатъчно светлина, за да не пропуснете нито един детайл.

Неправилно смесване на цветове

Гримът е много повече от слагане на руж и сенки. За да изглеждате максимално естествено и стилно, трябва да се научите да смесвате различните цветове. За целта гледайте различни клипчета, в които гримьори разкриват някои свои тайни. Също така инвестирайте в хубави четки.

Първо фон дьо тен

По-правилно е първоначално да се сложи лек слой коректор, после фон дьо тен. Причината е, че коректорът покрива повече, но няма хидратиращо действие като фон дьо тена. Трябва да имате предвид, че не е необходимо да мажете по много и с двете, а по-скоро да използвате техниката с наслояване. Така лицето ви ще изглежда по-свежо и естествено, а не състарено.

Твърде много фон дьо тен

Прекомерното използване на този продукт няма да ви свърши добра работа. Всъщност, ако носите по-лек грим, не е нужно да мажете цялото лице. Достатъчно е да го разнесете добре в областта под очите, бузите и носа.

Неподходящ цвят

Всеки коректор или фон дьо тен трябва да бъде подбран според типа кожа. Например кремообразните фон дьо тени са създадени най-вече за нормална кожа, докато за суха те задължително трябва да са на хидратираща основа.

Нанесена върху кожата, пудрата, коректорът или фон дьо тенът трябва да изглеждат като втора кожа. Всички сме виждали как лицето на някои жени е много по-тъмно от шията. Нали не искате това?

Катастрофални вежди

Веждите подчертават цялостната визия на вашето лице. Прекалено гъстите може да бъдат рошави, но пък доста тънките стоят смешно на някои типове лице. Има жени, които си слагат черен молив, защото почти нямат вежди, но този избор може да им направи лоша шега. Освен че се размазва при потене, прекалено дебелата линия или неподходящ нюанс само загрозяват. Ако не си харесвате веждите, по-добре прибегнете до услугите на професионалист.

Прекалено много блясък

Някои поводи изискват по-тежък и бляскав грим, но всичко трябва да си има граници. Не слагайте брокат върху сенките или устните си в ежедневието. Най-добре е да ползвате сенки, които са няколко нюанса по-тъмни от вашата кожа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама