НДК участва на световна продуцентска конференция в Лондон

14:30, 06 мар 19 25 1050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният дворец на културата участва за първи път в мега-събитието на културния мениджмънт, музикалната индустрия и продуцентския бизнес – международния форум IMLC, който се провежда тази седмица в Лондон. С това мениджмънтът на Двореца дава сериозна заявка за позиционирането на НДК като водещ продуцент на най- значимите културни събития в България.

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков и ръководителят на Продуцентския център на НДК Иван Драндийски представят на форума възможностите на НДК като най-голям културен и конгресен център в Югоизточна Европа да продуцира и домакинства културни и музикални събития на високо професионално ниво. Двамата имат поредица от срещи и разговори с водещи компании по конкретни проекти.

IMLC събира на едно място топ мениджърите и продуцентите в световната концертна индустрия за промоутърски бизнес, турнета, фестивали и забавления на живо. В платформата тази година се включват и над 200 представители на компании, прилагащи иновативни технически, сценични, осветителни, инфраструктурни и организационни решения, здравно обслужване, сигурност, транспорт, настаняване, както и креативни възможности за маркетинг и реклама.
„Тук сме, за да обменим опит и контакти с най-големите професионалисти в бранша. Включваме се в програмата с цел да установим активно сътрудничество с големите брандове и фестивали, както и да промотираме плана ни за развитие на НДК за 2019-та година, в който една от водещите цели е именно тази – да се превърнем в незаобиколим фактор при организирането на качествени културни проекти в България, както и да вдигнем нивото на продуцираните от НДК събития”, отбелязва председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.
В изпълнение на своя план за развитие НДК вече обяви два големи концерта за 2019-та година – концертът на италианската звезда Марио Бионди, който се реализира съвместно с Фондация Аполония, както и концертът на Фондацията по случай 75-годишнината на Кирил Маричков.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама