Котка-клептоман задигна пари на съсед, оставени за мляко

20:20, 06 мар 19 / Любопитно 25 471 Topnovini
1
2
3

Британска котка-клептоман, известна с навика си да краде всякакъв вид вехтории, най-накрая донесе "нещо наистина ценно" - 25,7 паунда (около 30 евро) в брой, предаде БГНЕС.

Котката на име Тео е известна на жителите на английския град Ипсуич с любовта си към кражбата на коледни украси и играчки. Заради което на нейната собственичка Рейчъл Дроу често се налагало да се опитва да издирва от кого е задигната „плячката“, за да я върне.

Тя понякога се шегувала, че би било по-добре нейният домашен любимец да донесе нещо по-ценно - например пари. И Тео най-накрая изпълнил желанието на Рейчъл. 8-годишната котка - микс между сиамка и друга порода, задигнала парите, които съсед оставил за млекаря.

Рейчъл Дроу и семейството ѝ наскоро се преместили на ново място и се надявали, че котката е изоставила лошия си навик. Но Тео показал, че не се е отказал от кражбите, като задигнал оставения за млекаря найлонов плик с пари.

За щастие вътре имало бележка с адреса, а съпругът на Рейчъл Дроу - Пол Едуардс върнал парите на съседа. И му обяснил, че „котката се отличава с асоциално поведение".

Според Пол Едуардс това е „чудесен“ начин да запознаеш новите съседи с навиците на котката.

Биологът Роджър Табор, който изучава поведението на животните, казва, че котките често носят у дома трофеи, но най-често това е храна от съседни контейнери за боклук. „Истинските котки-крадци са онези, които носят вкъщи това, от което човек има нужда”, обяснява той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани