Котка-клептоман задигна пари на съсед, оставени за мляко

20:20, 06 мар 19 / Любопитно 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британска котка-клептоман, известна с навика си да краде всякакъв вид вехтории, най-накрая донесе "нещо наистина ценно" - 25,7 паунда (около 30 евро) в брой, предаде БГНЕС.

Котката на име Тео е известна на жителите на английския град Ипсуич с любовта си към кражбата на коледни украси и играчки. Заради което на нейната собственичка Рейчъл Дроу често се налагало да се опитва да издирва от кого е задигната „плячката“, за да я върне.

Тя понякога се шегувала, че би било по-добре нейният домашен любимец да донесе нещо по-ценно - например пари. И Тео най-накрая изпълнил желанието на Рейчъл. 8-годишната котка - микс между сиамка и друга порода, задигнала парите, които съсед оставил за млекаря.

Рейчъл Дроу и семейството ѝ наскоро се преместили на ново място и се надявали, че котката е изоставила лошия си навик. Но Тео показал, че не се е отказал от кражбите, като задигнал оставения за млекаря найлонов плик с пари.

За щастие вътре имало бележка с адреса, а съпругът на Рейчъл Дроу - Пол Едуардс върнал парите на съседа. И му обяснил, че „котката се отличава с асоциално поведение".

Според Пол Едуардс това е „чудесен“ начин да запознаеш новите съседи с навиците на котката.

Биологът Роджър Табор, който изучава поведението на животните, казва, че котките често носят у дома трофеи, но най-често това е храна от съседни контейнери за боклук. „Истинските котки-крадци са онези, които носят вкъщи това, от което човек има нужда”, обяснява той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама