Цветанов: Сделка между ГЕРБ и ДПС няма

15:10, 06 мар 19 / Политика 25 1274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Сделка между ГЕРБ и ДПС няма", категоричен е Цветан Цветанов. В кулоарите на НС зам.-председателят на ГЕРБ коментира изказването на Корнелия Нинова от по-рано, че единодушното отхвърляне на ветото на президента е договорка между двете партии, а залогът е опрощаване на дълговете на мюфтийството към държавата.

По думите на Цветанов Нинова се заиграва с етническата толерантност и поставя обществото в опасност.
 
„Това е въпрос, който е поставян, обсъждан и е взето и съответното политическо решение, което ние сме консолидирали от изводите на Консултативния съвет, които са направени и сме преминали към конкретни действия с приемане на законодателство, свързано със Закона за вероизповеданията. Това, което сме направили като предложение, аз не бих искал страната ни да се превърне на противопоставяне на етническа основа. Точно затова ние сме направили необходимото законодателно решение, което ще реши един проблем, който стои към настоящия момент, защото с промените и закона, който приехме в края на 2018г., ние дадохме възможност българските вероизповедания да получават необходимата субсидия, за да може да получават съответните заплати и да имат съответните осигуровки. Това, което към момента имаме като казус е, че православната църква получи своите субсидии, изплати своите възнаграждения, а българските мюсюлмани, имамите и мюфтийството не можаха да получат тези средства, защото ако бъдат получени, те веднага трябва да отиват за покриването на тези задължения, които са натрупани“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от БТА.

„Доколкото знам говорим някъде за около 8 милиона лева общо. Просто чакам разчетите, които ще бъдат представени от Министерство на финансите в утрешния ден, когато ще бъде точка от седмичната програма и от дневния ред на заседанието на Комисията по вероизповедания“, каза Цветанов.

Той определи твърденията на социалистите като фалшиви новини, лъжи и неистини.

Когато не участваш в пленарни заседания, на председателски съвет, няма как да бъдеш обективен при подобни декларации, които правиш от политическите си централи, коментира Цветанов. И припомни, че темата е била обсъждана на заседания на КСНС при президента, на които е присъствала и Нинова.

Темата е поставяна многократно и тя намери политически консенсус между всички участващи в КСНС парламентарно представени политически формации, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама