Посланикът на Франция: Нужно е сближаване на доходите в страните от ЕС

09:40, 07 мар 19 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Трябва да покажем, че Европа може да закриля, че може да има социално сближаване. Сега в 10 от страните в ЕС няма минимална работна заплата, а в други 10 тя е по-ниска от средното ниво на минималната заплата в ЕС. Трябва да осигурим постепенно сближаване в тази област”, коментира френският посланик у нас Ерик Льобедел пред bTV.

По думите му подобно социално сближаване няма да стане „от днес за утре” и ще бъде частично платено от богатите в ЕС на принципа на солидарността.

Думите му са по повод предложенията на френския президент Еманюел Макрон. В специална статия, предоставена на 28 водещи медии в държавите от ЕС, Макрон поиска социален щит за всеки европейски работник, който да му осигурява еднакво заплащане на едно и също работно място и минимална заплата за ЕС, съобразена с всяка страна и договаряна колективно всяка година.

Льобедел коментира и идеята за създаване на Европейска агенция за защита на демокрациите, която да брани страните в ЕС от кибератаки и манипулации при избори и ограничаването за финансиране на политически партии от чужди държави. „На избори, включително и във Франция, има намеса от държави извън ЕС чрез дезинформация. Във Франция имаше дезиноформация от руски източници, това беше доказано”, каза френският посланик.

Относно посещението на руския премиер Дмитрий Медведев и енергийните проекти Ерик Льобедел каза, че и Франция има пряк интерес към енергийните проекти, но също като България спазва европейските директиви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама