Петкова за Турски поток: Другата седмица става ясно дали ще има подизпълнители

19:50, 07 мар 19 / Политика 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера беше последният ден, в който можеха да бъдат предоставени заявления за участие за откритата процедура, съгласно закона за обществените поръчки, свързана с избор на изпълнител за изграждане на "Турски поток". За наша радост постъпиха 3 оферти от 3 различни консорциума, с участие на компании, които са познати в международното пространство. Участва и компания от Саудитска Арабия. Поръчката, която "Булгартрансгаз" проведе, беше максимално публична. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в студиото на Би Ти Ви.

"В единия консорциум участва австрийска компания и италинска компания, във втория участват две унгарски компании и в третия компанията от Саудитска Арабия. Все още не е ясно дали тези консорциуми ще ползват подизпълнители. В рамките на следващата седмица ще стане ясно дали има такива", каза още тя.

"Тази инфраструктура е изцяло българска и ще се финансира от "Булгартрансгаз". Обществената поръчка, която към настощия момент е обект на възлагане, е за 2,2 млрд. лв. Цялата стойност на проекта е 2,7 млрд. лв.", допълни министър Петкова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама