Десислава Атанасова: Няма сделка за вероизповеданията

10:10, 08 мар 19 / Политика 25 1011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"За съжаление за пореден път след участие на Корнелия Нинова ми се налага да бъда в ролята на детектор на лъжата. Сделки в парламента няма нито по темата за вероизповеданията, нито по която и да е друга тема. Тази тема е обсъждана доста назад във времето на два консултативни съвета за национална сигурност и смятам, че вместо да се опровергават твърденията на г-жа Нинова трябва да призовем президента да разсекрети стенограмите от заседанията, за да се види какви са били позициите на политическите партии по нея". Това заяви по повод твърденията на лидера на БСП за сделка между ГЕРБ и ДПС депутатът от управляващата партия Десислава Атанасова.

Според нея това е единственият начин да се спрат спекулациите относно твърденията на Нинова.

„Законът за вероизповеданията е внесен отпреди Нова година, както и Изборния кодекс. При наличието на участници в пленарното заседание – представители на БСП. Нещо повече – Корнелия Нинова е вносител на част от предложенията за промени в Закона за вероизповеданията. Да се твърди, че има някакви сделки носи негативи за всички партии. Смятам, че едно разсекретяване на стенограмите ще даде много повече информация на българските граждани", коментира Атанасова в "Здравей, България".

Обект на коментар от нея стана и атаката от страна на ДПС относно дневния ред. Обвинения има и за това, че нямало достатъчно законодателни инициативи, не се вкарвали законопроекти, внимавало се какви законопроекти се вкарвали. „Народното събрание работи и без наличието на БСП в пленарната зала. Дневният ред се определя на председателски съвет. Бих казала, че точките от него за тази седмица са изключително важни за българските граждани", обясни Десислава Атанасова.

Тя е категорична, че съставът на ЦИК ще бъде подменен. Вече са направени предложения. По думите й, БСП си търси и индулгенции и алиби за една бъдеща загуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама