Венецуела обвини САЩ за мащабното спиране на тока в страната

09:18, 09 мар 19 / Свят 25 1118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на президента Николас Мадуро съобщи в петък, че ще предостави доказателства на ООН за отговорността на САЩ за аварията, която прекъсна електрозахранването и потопи Венецуела в хаос. Тази информация ще бъде предадена на делегация на Върховния комисариат на ООН по правата на човека, която се очаква да пристигне в Каракас, заяви министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес, цитиран от БГНЕС.

Електричеството бе частично възстановено в петък следобед в някои райони на Каракас, преди отново да бъде прекъснато.

Прекъснато е водоснабдяването в сградите, осигурявано от електрически помпи, както и телефонната и интернет мрежа, която остава много нестабилна.

Болниците са в драматична ситуация: тези, които са оборудвани с генератори, се ограничават само до спешни случаи.

Извън главната морга на Каракас въздухът е пропит от силна миризма на гниене: студените стаи са престанали да работят. Семействата очакват останките на любимия си човек. “Не можем да приемем повече трупове”, казва служител, пожелал анонимност.

На международното летище, което обслужва Каракас, стотици хора, много от които с малки деца, се надяват на бързо възобновяване на полетите. “Ние сме тук от вчера, без да ядем и без тоалетни, защото са затворени”, казва Мария, придружена от двете си деца на възраст 8 и 13 години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама