Испанските власти се запознават с документите от България за екстрадицията на Арабаджиеви

12:38, 09 мар 19 / Крими 25 618 Topnovini
1

Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания.

В момента семейството е в ареста. Очаква се властите в Мадрид през следващите две седмици да преценят, в зависимост от обвинението, къде да се гледа делото за екстрадиция. На процедурата е даден ход. 

Техният домакин - Георги Семерджиев ще бъде разследван за лично укривателство. Къщата, в която бяха задържани Арабаджиеви, е закупена през 2016 г. от Семерджиев, по прякор Жоро Шопа. 

"Той купи къщата. Свърза се със съпругата ми, купи я на 27 юни 2016 г. Казва се Георги. Преди няколко дни беше тук с кучето си. Не знам с какво се занимава. Каза ми, че е имал ресторант", каза човекът, продал къщата на Семерджиев пред Нова телевизия. Той отрече да е виждал Арабаджиеви с Георги. 

"Той е дясната ръка на Брендо. Те са от Тополовград, приятели са от деца. В това градче вкараха т.нар. бизнес на бързите пари. Много мулета от тази град бяха задържани да пренасят огромни суми между България и различни държави в Западна Европа. Всичко това е във връзка с тази огромна кокаинова афера, тъй като ставаше въпрос за тонове наркотици и запечалби от стотици милиони евро", обясни разследващият журналист Слави Ангелов.

Във вила Меладин в курортното селище Кабрера де мар, бяха открити Арабаджиеви. Имотът е собственост на Георги Семерджиев, когото Софийската районна прокуратура ще разследва за укривателство.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 100 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.