Борисов: Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията

15:15, 09 мар 19 / Политика 25 1343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не сме с договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията. В ГЕРБ също има десетки хиляди мюсюлмани. Няма да правим компромис с темата за етническата толерантност. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново.

„Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо. Най-добре държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници.

Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Той беше категоричен, че ако има договорка, то договорката е между българските християни и мюсюлмани в партия ГЕРБ, за да има равнопоставеност, нормален религиозен живот, обучение с ясно финансиране.

Пред участниците в политическата академия Борисов очерта приоритетите на ГЕРБ във външната политика, в инфраструктурата и енергетиката.

Заради по-доброто състояние на икономиката се увеличава трафикът. Строителството на пътищата върви с пълна сила. Към Велико Търново бързо ще бъдат изградени два лота на АМ "Хемус". Магистрала „Струма” вече се строи активно, заяви Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама