Десетки са в болница след кошмарна турбуленция в пътнически самолет

09:30, 10 мар 19 / Свят 25 1680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30 души бяха ранени при турбуленция по време на полет от Истанбул до Ню Йорк. Самолетът на компанията Turkish Airlines изпълнявал полет до международното летище "Кенеди" и превозвал 326 пътници и 21-членен екипаж.

Пилотът обявил извънредна ситуация, но в крайна сметка овладял машината и я приземил успешно. 10-има от ранените са отведени до местни болници от Нюйоркското международно летище Джон Кенеди, главно за лечение на натъртвания, порязвания и други дребни наранявания, а една от стюардесите е със счупен крак. Повечето от пътниците са получили медицинска помощ в терминал на летището.

Самолетът - "Боинг" 777, е попаднал в турбуленция над Атлантическия океан, около 45 минути преди кацането. Авиокомпанията засега не е коментирала инцидента.

Метеоролози вече предупредиха от рискове при пътувания със самолет заради мощни бури. Това е вторият инцидент, който се случва на големите летища в Ню Йорк само за ден. Малко по-рано "Ню Арк" в Ню Джърси затвори пистите си за няколко часа, след като товарен самолет беше принуден да кацне аварийно заради съмнения за пожар на борда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама