Ангелкова откри българския щанд на изложение в Русия

11:40, 10 мар 19 / Политика 25 1039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Форумът се провежда в периода 9-11 март в Москва и се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в областта на туризма, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Тази година България се представя със щанд от 100 кв. м. Заедно с Министерството на туризма, участие в него вземат общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1 400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства. Прогнозите са броят на посетителите да надвиши 74 хил. души.

Русия е сред най-важните генериращи пазари за входящия туризъм на България, заяви министър Ангелкова. И посочи, че се работи активно за насърчаване на пътуванията на граждани от Руската федерация у нас. Провеждаме активна маркетингова кампания за популяризиране на разнообразния туристически продукт сред руските туристи , информира още министърът. Тя уточни, че се търсят и иновативни проекти, които да отговарят на търсенето на посетителите от федерацията.

В първия ден на туристическата борса беше проведена и специализирана презентация на тема „България – повече от море“. Руски туроператори, туристически агенции, медии и гости на изложението ще имат възможността да се запознаят с националната туристическа реклама за настоящата година.

На българския щанд ще могат да се запознаят с българския фолклор и да видят редица атрактивни презентации. Гостите ще научат за най-интересното, което предлага България, за морски туризъм, поклоннически туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, спортен и приключенски туризъм, културни и исторически забележителности и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама