12 от Левски загубиха срещу 12 от Лудогорец

19:57, 10 мар 19 / Спорт 25 1625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Слаб Левски пред над 17 000 фена на "Герена" загуби срещу Лудогорец с 0:2. За загубата роля имаше и главният съдия Драгомир Драганов, който подмина нарушение срещу Мартин Райнов при първия гол на зелените от Разград, както и спести жълти картони на Козмин Моци и Светослав Дяков още пред първото полувреме. 

Въпреки това победата на Лудогорец дойде закономерно след като Левски изнесе най-слабия си мач под ръководството на Георги Дерменджиев, а основни фигури като Кабрал, Паулиньо и Давиде Мариани изнесоха посредствено представяне.

Първият удар беше на Серкан Юсеин, който стреля в 5-ата минута, но Михайлов на два пъти спаси. 
В 8-ата минута Михайлов спаси домакините след грешка на Рейш. Стражът спря Вандерсон, който излезе сам срещу него. Ударът на бразилеца мина между краката на Михайлов, който я чукна и тя излезе в корнер. Минута по-късно гредата беше първи помощник на Левски. Сисиньо центрира отдясно, Кешерю игра с глава, изпреварвайки Михайлов, а топката се отби в лявата греда преди да бъде изчистена от Яблонски.

Първата добра атака на "сините" беше в 19-ата минута. Костов проби отдясно и центрира към Паулиньо, който беше изпреварен от Сисиньо. Малко след това Лудогорец излезе напред в резултата. Това се случи в 21-ата минута, когато Райнов беше пресиран от Марселиньо и сбърка (халфът искаше фаул, но беше настъпан от играча с №84, след като сбърка с подаването си), топката беше пресечена от Кешерю, който пусна към Марселиньо. Бразилецът проби между Яблонски и Рейш, като чехът изби топката на шпагат, но тя рикошира в техничаря и прехвърли Михайлов за 0:1.

И втората част започна по-добре за гостите. Още в 47-ата минута Кешеру можеше да стреля опасно с глава, но преди това да се случи Нуно Рейш изби в корнер. Яблонски също трябваше да спира опасни действия в зелено, а в тези минути Вандерсон на няколко пъти влизаше опасно към наказателното поле на съперника.

Георги Дерменджиев опита да реагира, пускайки в игра Серджиу Буш на мястото на Райнов, но и това не доведе до някакъв сериозен прогрес в играта на "сините".

В 77-ата минута Марселиньо бе близо до втори гол като от удобна позиция стреля на сантиметри от гредата. Малко след това пък влезлият като резерва Якуб Швиерчок опропасти перфектен шанс за втори гол. Полякът напредна, но при числено предимство се полакоми и вместо да търси оставения сам Горалски, реши да стреля, но го направи доста неточно.

В последните минути Левски все пак опита нещо като натиск в опит да стигне до изравняване, но той не доведе до нищо опасно. Вместо това във втората минута на добавеното време Лукоки сложи край на интригата с втори гол в мача. Той получи прекрасен пас между двама от Швиерчок, на свой ред с технични действия размина Горанов, след което стреля под плонжа на Михайлов за крайното :0.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама