Борисов, патриархът и главният мюфтия обсъдиха дълговете на вероизповеданията

11:10, 11 мар 19 / Политика 25 1214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи проведоха среща с премиера Бойко Борисов. Тема на разговора са промените в Закона за вероизповеданията и опрощаване на дълговете, съобщи БГНЕС.

"Дълговете на Мюфтийството са натрупани от 2005 г. насам", заяви след срещата главният мюфтия Мустафа Хаджи. "Срещата мина в духа на толерантност и разбирателство. Ние, като граждани на тази държава, сме длъжни да пазим мира и спокойствието в България, който сме го наследили от нашите бащи", каза Мустафа Хаджи.

"Натрупаните дългове са стари задължения върху които текат лихви", обясни главният мюфтия и отказа да влезе в конкретика. "Това е работа на счетоводството, не се занимавам с тези въпроси. Не искам да казвам нещо, което може да ви подведа", коментира той. Според Мустафа Хаджи приходите са твърде малко, затова са натрупани и дългове.

Според данни на Министерството на финансите шест вероизповедания у нас имат дългове за 8,267 млн. лева. От тях най-много - над 8,2 млн. лева са на Главното мюфтийство. С промените в закона на първо четене депутатите решиха да опростят натрупаните дългове на вероизповеданията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама