„Боинг“ отлага дебюта на новия си модел 777 Х

20:40, 11 мар 19 / Свят 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският авиогигант „Боинг“ отложи тържественото представяне на новия си самолет 777 Х, заради вчерашната катастрофа в Етиопия, съобщиха информационните агенции.

От компанията информират, че след трагичния инцидент със самолет модел 737 МАКС на етиопската компания „Етиопиън еърлайнс“ вниманието е насочено  към оказване на подкрепа за превозвача.

По-рано днес Етиопия и Китай решиха техните самолети Боинг 737 МАКС 8 да останат на земята до второ нареждане.

„Въпреки че засега не знаем причините за катастрофата, решихме да спрем полетите на този конкретен модел като допълнителна предпазна мярка“, каза говорител на етиопските авиолинии.

Няма оцелели в катастрофата с пътническия самолет, който се разби в неделя на път от Адис Абеба за кенийската столица Найроби със 157 души на борда.

Парламентът на Етиопия обяви понеделник за ден на национален траур. Знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина  в знак на траур за 19-те служители на световната организация, загинали при вчерашната катастрофа на самолет в Етиопия.

Черните кутии на самолета бяха открити днес от разследващите. От авиокомпанията съобщиха още, че пилотът на самолета, който бил в експлоатация едва от няколко месеца, е съобщил след излитането си за трудности и е поискал разрешение да се върне в Адис Абеба. И допълниха, че все още е рано да се посочат причините за трагедията. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама