Тайна разузнавателна служба на ВМРО-ДПМНЕ е сформирана по заповед на Християн Мицкоски

14:00, 11 мар 19 / Свят 25 2240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изявлението на кандидата за президент Стево Пендаровски, че е станал обект на интерес към разузнавателната служба в близост до опозиционна партия, отново актуализира съществуването на паравоенни и разузнавателни структури на ВМРО-ДПМНЕ. Припомняме, че на 23 януари 2019 г. порталът ,,Доказателство” съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ има параполицейски организации в структурата си.

Според публикуваните от "Доказателство" доклади, които са подадени от лица от ВМРО-ДПМНЕ, които са запознати с работата на тази паралелна паравоенна структура, официално наречена "Група за наблюдение на политически противник", сформирана пряко от президента Християн Мицкоски.

Групата е наета от Агенцията за разузнаване, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната и се управлява от бившия еднодневен министър на вътрешните работи Оливер Андонов и член на ИР Орсе Георгиевски-Гипсар и бившия директор на "Финансово разузнаване" Владимир Атанасовски.

Като членове на групата са споменати съветникът по сигурността в кабинета на президента Георге Иванов, Синиша Алекоски, Благой Тасаминов от Службата за разузнаване, който е представил официални доклади в партията, Зоран Ефремов, също от разузнавателната агенция, Далина Накев Потурак, полицейски служител в МВР и още двадесет членове на службите.

Темата на "Мониторингова група на политическите противници" бяха бивши и настоящи служители на ВМРО-ДПМНЕ, депутати от ВМРО-ДПМНЕ, реформатори на ВМРО-ДПМНЕ, владици на МПЦ, албански политически партии ДСИ, Беса, Алианс на албанците, партията "Юнайтед Македония", СДСМ, както и условията в министерствата. За всичко това, Групата разработи мрежа за сътрудничество, инфилтрирана в партиите и министерствата.

От докладите може да се види, че специалният интерес на инициатора на групата, Християн Мицкоски, е негов близък сътрудник, следвайки действията на неговите политически наставници и организатори на масовото подслушване, Никола Груевски и Сашо Миялков, които назначиха Мицкоски за лидер на ВМРО -ДПМНЕ.

Това, че групата е съставена от професионалисти, говори за начина, по който самите доклади са написани лично на инициатора на групата Християн Мицкоски.

С разкриването на съществуването на тази група става ясно, че от нея са доставени много снимки на незаконно наблюдение и фотографиране на политици, както и голям брой вътрешна информация, публикувана на портали, близки до ВМРО-ДПМНЕ.

Имайки предвид това, е очевидно, че изявлението на кандидата за президент Стево Пендаровски е разстроило паравоенните структури и самия Мицкоски, който очевидно знае какво казва Пендаровски.

Според портала "ДОКАЗ", всички получени материали, които освен писмените доклади, съдържащи аудио, видео и фотозаписи, са подадени в МВР. На заседанието за парламентарни въпроси, проведено на 31 януари 2019 г., министър Оливер Спасовски, отговаряйки на въпрос на депутатката Нола Исмалоска Старова потвърди, че е запознат с функционирането на групата, която, наред с други неща, се състои от служители в държавната администрация, които предоставят официална информация в ВМРО-ДПМНЕ.

Повдигането на този въпрос в обществото води до очакването, че скоро министър Спасовски ще излезе с резултатите от разследването, защото функционирането на групата, освен че създава несигурност сред гражданите, прави няколко нарушения на закона, включително неразрешен мониторинг, фотографиране и предоставяне на официални тайни.

 

Доказателство 1

Доказателство 2

Доказателство 3

 

 

 

Оригинална публикация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама