В Испания не насрочиха дело за мярката на Арабаджиеви

17:32, 11 мар 19 25 1466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес испанските съдилища не насрочиха дело за гледане на мярката за неотклонение на задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви, въпреки че те са в ареста от 7 март и 72 часа вече са изтекли.

Искането за задържане и за екстрадиция е отправено с европейска заповед от специализираната прокуратура до испанските власти.

Това, което обясниха специалистите в Испания е, че в тази ситуация испанският съд е длъжен да информира само българската специализирана прокуратура за това каква е съдбата на семейството.

Дори е възможно българските власти да бъдат уведомени ден преди тяхната екстрадиция. Това може да стане и след един месец.

Засега няма информация къде се намират задържаните, предава bTV.

До момента дело за гледане на мярката на семейството не е насрочено. Възможно е решението дали да останат в ареста да бъде взето и без те да присъстват в съдебната зала.

Властите в Испания много бавно решават всички дела. Когато има искане за екстрадиция, испанските власти никога не отказват екстрадиция, такава е практиката. Очакваме да разберем кога ще бъдат екстрадирани непосредствено преди самия полет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама