Учениците в Ню Йорк няма да ядат месо в понеделник

18:00, 12 мар 19 / Свят 25 133 Topnovini
1

От септември всички около 1,1 млн. нюйоркски ученици ще консумират в учебните заведения вегетариански ястия всеки понеделник, обяви кметът на града Бил де Блазио.

„Намаляването на месото ще подобри здравето на нюйоркчани и ще намали вредните емисии“, смята демократът Де Блазио по повод набиращата популярност идея за „Безмесен понеделник“.

Програмата, която започна в 15 бруклински училища преди година с вегетариански закуски и обеди всеки понеделник, ще бъде приложена в цялата училища система.

„Намаляването на нашия апетит за месо е един от най-добрите начини да намалим влиянието върху околната среда на нашата планета“, коментира Марк Чембърс, директор на Офиса за устойчивост на нюйоркския градоначалник.

В Калифорния в същото време се обмисля на учениците да бъде предлагано от веганско меню, което за разлика от вегетарианското няма никакви животински продукти.

„За тези, които се подиграват на тази идея, имам прост съвет: вижте научните данни. Вижте затлъстяването сред децата и симптомите за диабет и висок холестерол“, заяви републиканецът Джеймс Одо, президент на окръг Стейтън Айлънд.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани