Сменят ограничителите на "Графа"

13:30, 12 мар 19 / Общество 25 508 Topnovini
1

Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул. „Граф Игнатиев” в София. Това съобщи кметът на София Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха.

„Възложила съм на главния архитект и проектантите да проучат възможностите за смяна. Тук говорим за безопасност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви кметът.

Докато бъдат избрани новите ограничители сегашните остават по улицата.

Припомняме, че в понеделник възрастен мъж се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница.

Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани