Арнаудова: Рано е да се дават прогнози за екстрадицията на Арабаджиеви

09:20, 13 мар 19 25 1218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Много е рано е да се дават прогнози кога ще бъдат екстрадирани семейство Арабаджиеви и техният помощник при укриването в Испания Георги Семерджиев", заяви пред bTV говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова.

„Надяваме се максимално бързо испанският съд да реши. Понякога, когато лицата сами поискат разрешение за екстрадиция става много бързо, понякога отнема месец- два”, каза Арнаудова.

Говорителят заяви, че не може да каже откога Арабаджиеви са били в Испания, тепърва ще се проверява. Българските служби, заедно със социалните, са установили местонахождението на лицата.

Според Арнаудова тримата се познават отдавна и затова Арабаджиеви са поискали съдействие от Георги Семерджиев, известен още като Жоро Шопа.

Арнаудова отрече твърденията на Георги Семерджиев, че Ветко и Маринела Арабаджиеви не са се укривали в дома му в Барселона, а са били на гости и сами са се предали.

„Това е защитна позиция, която вероятно ще чуем и в следващите дни, включително и след завръщането му в България”, коментира Арнаудова. „Факт е, че Арабаджиеви се укриваха. Факт е, че не те са се предали”, подчерта тя.

Тя допълни, че в рамките на разследването срещу Арабаджиеви има годно събрани доказателства, с които ще се влезе в съда, че те се укриват продължително в дома на Семерджиев.

От Прокуратурата съобщиха, че Георги Семерджиев е задържан във втоник в Испания след издадена европейска заповед за арест. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че през периода от неустановена точна дата до 7-ми март тази година, в Барселона е дал жилището си и е спомогнал на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева да бъде осуетено наказателно преследване срещу тях.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 baibai65 10:35, 13 мар 19

Ще ги върнат на "върбово"лято те нали половин година ги търсят,сега процедури,пък и ще се поболеят -то да искат да ти "гепят"хотела лесно ли е?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама