Румен Петков: Престъпниците трябва да бъдат показвани с престъпленията си

10:30, 13 мар 19 / Политика 25 988 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз съм убеден привърженик на концепцията, че престъпниците трябва да бъдат показвани с престъпленията си. Призовавам главния прокурор и вътрешния министър да спрат тази вулгарна цветановщина "Първо камерата, а пък доказателствата ще видим после какво да правим" веднага". Това заяви пред Нова телевизия председателят на АБВ Румен Петков.

Той припомни и случая с акцията срещу кмета на Асеновград. По думите му по-късно обвиненията са паднали, но неговите близки не са забравили, а здравословното му състояние се влошава.

"Тези дейности са дълбоко вредни за обществеността. Две грандиозни акции, които разтърсиха света  – едната тези мръсници с по 1,50 лева. Това е "пране на пари в особено големи размери". А другата - 20 служители блокират община Стрелча и търсят 17 молби. Тези наши сънародници трябва да бъдат арестувани на момента, защото са укривали престъплението. Аз лично се гордея със Стойно Чачов, защото той обеща да даде по 1 000 лева на всяко новородено и го изпълни. Обеща да направи безплатни забавачки и си изпълни обещанието. Това е порочна практика. За мен това е неприемливо. Трябваше да се приключи първо с конкретно обвинение", коментира лидерът на АБВ.

"Не познавам Жоро Шопа. Лично не го познавам. Той е „гърмян заек”, категоричен беше той.

"Ние от АБВ – радикали влизаме в еврокампанията с ясна позиция. Ние настояваме институциите да кажат, че на територията на България няма да бъдат разполагани ядрени оръжия, няма да бъдат разполагани допълнителни военни контингенти и че отбранителните ни и тренировъчни бази няма да бъдат превърнати в такива”, заключи Петков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама