Пациенти плащат шест лева такса ''стол'' в пловдивска болница

11:10, 13 мар 19 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

6 лева такса ''стол'' в болницата в Пловдив – най-голямото лечебно заведение в България иска тези пари от близките на лежащо болните. 

Снимки, направени от Дафина Филипова показват в какви условия се лекуват болните в клиниката по неврохирургия към Университетска МБАЛ ''Свети Георги'' в Пловдив. Нейният баща е пациент там.

 

''Видях в ценоразписа в самата стая, не се бях загледала в него, докато не обърнах внимание на самото обзавеждане. Виждайки този потрошен стол, видях ценоразписа и ми направи впечатление цената от 6 лева'', разказа пред bTV Дафина Филипова.

По думите ѝ не само че обзавеждането е старо, но и в помещението е мръсно, имало дори паяжини.

Проф. Христо Желязков, началник на клиниката по неврохирургия в УМБАЛ ''Св. Георги'' обаче беше категоричен, че хигиенните правила се спазват много стриктно. В момента тече и проверка на РЗИ за хигиената на клиниката. 

По думите му т. нар. такса ''стол'' е такса за придружител без право на легло. ''Нищо не се ползва, но се плащат 6 лева, за да се предотвратят излишни посещения в болницата'', уточни той.

''Средствата не стигат за това да се подмени всичко и всичко да бъде ремонтирано навреме. За нас е важно лечението на пациентите'', посочи той. По думите му предстои да получат легла, столове и шкафчета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама