Tрибагреник с дължина 141 метра ще бъде ушит в Пазарджик

17:10, 13 мар 19 25 1664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българското знаме с дължина 141 метра ще бъде ушито и изнесено с тържествено шествие в Пазарджик в Деня на Тракия - 26 март, съобщава БТА.

Съвместната инициатива на Общината и местната структура на ВМРО ще отдаде почит към едно от великите събития в историята на България - Одринската епопея, каза кметът на града Тодор Попов. Дължината на знамето е избрана по броя на годините от Освобождението на България, уточни той. Кметът посочи, че националните поводи за гордост трябва да бъдат отбелязвани подобаващо, а, по думите му, все повече хора се включват в празничните прояви, свързани с българската история.

Общинският председател на ВМРО в Пазарджик Георги Коприщенов припомни, че превземането на Одрин е последният решителен удар срещу Османската империя, който довежда до края на Балканската война. Той допълни, че българското знаме, развято върху Селим джамия в утрото на 26 март преди 106 години, е символ на победата на българската армия.

В Пазарджик шествието ще започне от читалище "Виделина" в 17.30 часа и ще бъде предвождано от Представителния духов оркестър на ВВС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама