Медицинските общежития в Пловдив стават сцена за въздушен балет

19:00, 14 мар 19 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинските общежития в Пловдив стават сцена за въздушен балет в рамките на програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Екипът на френската компания ACTE пристига отново в града под тепетата, за да продължи работата си по подготовката на спектакъла "Място на съществуване", който ще оживее през юни по фасадата на медицинските общежития в Пловдив. Проектът стартира през 2018-та с поредица от работилници, артистични пърформанси и срещи с жителите на града.

В серията от събития тази пролет френската хореографка и основател на компанията Аник Шарло ще сподели опита си в работилници за съвременен танц. Те ще се проведат през март в залите на АМТИИ, в читалище "Христо Смирненски", а проектът ще бъде представен пред студенти от Медицинския университет и пред жителите на район "Западен". 

Специални танцови пърформанси, наречени Рандеву, ще се играят и на различни места в Пловдив по график през март и непосредствено преди спектакъла през май. Всички прояви са с вход свободен.

Целта на проекта е да създаде необикновена атмосфера, вдъхновена от обичайната среда в града. Затова през юни професионални танцьори и хореографи от Франция ще представят необичаен спектакъл, комбиниращ въздушен балет по фасадите на сградa в Пловдив. 

Спектакълът ще се състои на 14, 15 и 16 юни по фасадата на общежитията на Медицински университет - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама