Вдигнаха заплатите в столичния градски транспорт

13:00, 14 мар 19 / Общество 25 330 Topnovini
1
2
3
4

С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на кмета Йорданка Фандъкова за повишаване с 10% на заплатите на шофьорите в градския транспорт от 1-ви април.

В същото време пред сградата на Столичната община ватмани и шофьори заявиха, че не са доволни от приетото решение. Те настояват основната заплата за водач на превозно средство да бъде 1250 лв. От 1-ви април съгласно решението на Общинския съвет, основната заплата ще бъде с размер 1150 лева.

Увеличението на заплатите няма да бъде за сметка на цената на билета за пътуване в градския транспорт, която остава непроменена, уточни преди заседанието заместник-кметът Дончо Барбалов.

„Основата заплата от 940 лева ще стане 1150 лева. Надяваме се да имаме новопостъпили в резултат на вече двукратното увеличение - на два пъти увеличение на заплатите - веднъж с 10 % от 1-ви февруари и реално сега допълнителното увеличение. Ако погледнем това допълнително увеличение, в автотранспорта означава около 17 % увеличение на заплатите на водачите. Заплатите са важни, но не са единственият стимул. Много важно е да имаме и по-добри условия за работа“, съобщи той, предаде БНР.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани