Спецоперация удари цех за стоки менте и 15 онлайн магазинa

13:30, 14 мар 19 25 1500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цех за производството на фалшиви стоки с лога на известни марки и 15 интернет страници, използвани за пласмента им, бяха разбити при спецоперация на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП и антимафиоти от Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Производствената база била в с. Покровник, в която се шиели облеклата, където чрез специализирани преси били брандирани с марки като „Hugo Boss“, „G-Star“, „Dolce & Gabbana“, „Lacoste“, „Nike“, „Adidas“ и други.

Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници и куриерски фирми. Сайтовете са били разработени за българоговорящи клиенти и са захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки.

На друг адрес – офис в Благоевград, антимафиотите открили част от произведената фалшива стока в с. Покровник, както и компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. На същия адрес е задържан и администраторът им.

В офис на куриерска фирма в момента на изпращане на поредните поръчки към клиентите си бил задържан и един от основните организатори на престъпната дейност. Той е рецидивист, с предишни криминални и съдебни регистрации за подобни престъпления.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама