Омбудсманът се среща с граждани в Плевен и село Гложене

08:30, 15 мар 19 / Общество 25 456 Topnovini
1

Омбудсманът Мая Манолова ще посети Плевен и село Гложене, Община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси.

Мая Манолова ще посети и Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. Именно по нейна идея през 2016 г. омбудсманът стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във Facebook, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

Сега отново чрез Faceboo Снежи Кежева потърси съдействие за назначаване на жизненонеобходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди.

По-късно омбудсманът ще се срещне с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.

След това общественият защитник ще изнесе открит урок на тема „Дейността и функциите на омбудсмана“ в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.

В 17.00 часа омбудсманът ще посети село Гложене, Община Тетевен, по сигнал от Сдружение за възраждане и европейско развитие на селото. Жителите настояват за предприемане на мерки срещу некачественото изпълнение на изграденото пречиствателното съоръжение за отпадни води и канализационната и водопроводна мрежи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 9 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.