Новият шеф на КФН иска да запълни целия състав на комисията

12:40, 15 мар 19 25 1393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Преди да представим за обсъждане новия вариант на системата „Бонус-малус“ трябва да премине през едно широко предварително обсъждане с всички браншови организации, така че продуктът, който създадем, да бъде възприет от всички в Република България“. Това заяви новият шеф на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов, който преди минути беше единодушно избран да заема мястото. Той допълни, че в понеделник започва работа по "Бонус-малус" и каза, че влизането на системата е "действие в правилната посока".

Относно какво трябва да включва новата система, Атанасов каза, че ще има работна група и не иска да влиза в конкретика. "Самата система, която ще се изработи трябва да дава отговори на всички въпроси. Не трябва да остават неясни ситуации или съмнения в нейната обективност“, подчерта той.

На въпрос за свободните места за зам-председател на комисията, Атанасов заяви: "Надявам се да стартира процедурата в Народно събрание и вярвам, че екипът на комисията трябва да бъде запълнен в целия състав и ще работя в тази посока. Към този момент имам идеи, но нямам крайно решение по темата".

По отношение на случая с фалиралия кипърски застраховател „Олимпик“, който остави в България близо 200 хил. без полици и напрежението около него, новият шеф обясни, че подобни ситуации могат да се предотвратят с превенция и ефективен надзор. „Това, което е постоянно наблюдение, мониторинг върху сектора до нейното стабилизиране. Трябва да има ясни правила, които да се съблюдават от абсолютно всички. Отговорността трябва да се носи. Поемам своята отговорност като председател“, заяви още Атанасов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама