Рицарите тамплиери от Северна Македония ще подарят на папата трон, за да седне в центъра на Скопие

13:45, 16 мар 19 / Свят 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рицарите тамплиери от Северна Македония подготвят дървен трон за подарък на Папа Франциск. Очаква се Светият Отец да седне в него, докато е на площада в центъра на Скопие. Това съобщи в Стара Загора Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери в България. Той допълни, че тронът ще бъде позлатен от българин – художника-реставратор Климент Атанасов от Бургас, информира Би Ти Ви.

Българските рицари, които са привърженици на икуменизма – движението за сливане на всички християнски църкви в една, готвят за папата свой подарък – дървена икона, която се изработва в Пловдив, съобщи още Ралчев.

По предварителна информация папата ще дойде на Балканите тъкмо с послание за икуменизъм. Папа Франциск ще направи посещение в България и Северна Македония през първата седмица на месец май. У нас той ще кацне на 5 май, а в Скопие ще бъде на 7 май.

По време на посещението му у нас, в аулата на Софийския университет ще се проведе хоров фестивал на Ордена, но денят съвпада случайно с първия ден от папската визита в София.

Вчера в Стара Загора Орденът на рицарите тамплиери, които са около 500 души в цялата страна, проведе своя 11 поред Духовен събор.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама