Конференцията на БСП в Пловдив протече бурно, Георги Гергов заплаши с оставка

17:00, 16 мар 19 / Политика 25 2283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бурни страсти белязаха градската конференция на БСП в Пловдив, която трябва да одобри номинациите за евродепутати. В началото на форума бившият градски лидер Захари Георгиев поиска смяната на настоящия председател Красимир Трифонов, защото  организацията била на самотек.

Красимир Трифонов

Областният шеф на социалистите Георги Гергов взе думата и защити Трифонов.

"Не правете щуротии, Краси е умно момче", заяви той и заплаши да подаде и своята оставка, ако бъде сменен градският лидер. Той разказа, че Трифонов претърпял смяна в семейството. "Не пропускайте, че съм областен председател.

Вотът за Красимир е и вот за мен. Сваляте него, значи имате и моята оставка. Не ви заплашвам, но ви казвам", заяви Гергов. Той допълни, че не може да работи за следващите избори при една такава промяна. "Имаме 8 месеца до края на мандата, ще го изкараме.

След това като е смяна, ще е смяна", отсече Гергов. И определи исканата оставка на градския лидер като пуч.

При гласуването 60 делегати бяха "за" оставката на Трифонов, 68 гласуваха "против", а 4-има се въздържаха.  Предстои пловдивските социалисти да утвърдят номинациите за евродепутати. Сергей Станишев води, след него е Елена Йончева, а след тях - Иво Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама