Седмицата започва със слънце и високи температури

07:00, 18 мар 19 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник ще е слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове над Западна България, а в сутрешните часове в източните райони ще има условия видимостта да е намалена. През деня ще се появи слаб, в Източна България до умерен южен вятър, с който температурите още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса, по-ниски ще са по Черноморието.

Над Черноморието ще е слънчево, в сутрешните часове ще има условия видимостта да е намалена. След обяд вятърът ще е южен, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от около 14 градуса на север, до 20 градуса на юг. Температурата на морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по Северното Черноморие ще се усили до 3 бала.

Над планините ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над масивите в Западна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от обичайното за месеца.

Във вторник, 19 март, ще има временни увеличения на облачността, главно в планините и планинските райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури слабо ще се понижат.

В сряда, 20 март, в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува сравнително студен въздух. Ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, над 1200 метра - от сняг. Дневните температури, повече в Северна България, ще се понижат. Минималните ще се задържат все още високи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама