Тайни клиенти ще следят гишета на държавните чиновници за нарушения

15:40, 18 мар 19 25 888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Томислав Дончев предприема проверки, при които държавни служители ще се представят за граждани по гишетата на ведомствата. Тайните клиенти ще следят дали чиновниците спазват новите правила за облекчено административно обслужване и карат ли хората да им носят ненужни документи на хартия.

Вече е създадена организация за това, предупредил вицепремиерът министрите на последното заседание на правителството, пише „24 часа“.

“Отбелязвам само, че няма да се задоволя с документалното прилагане на всички предвидени мерки. Вече сме създали организация за проверки на място. Това ще бъде в полза и за вас, с т.нар. таен клиент, т.е. лица, които ще проверят как съответните администрации спазват всички мерки, които са приложени, и те ще се представят като граждани, и ще искат една или друга административна услуга”, обясни Дончев според стенограма на правителственото заседание.

Само 2 седмици остават на ведомствата да прекратят искането на хартиени документи и да въведат мерките за облекчено административно обслужване, припомнил още вицепремиерът. Според негов отчет до правителството към момента са изпълнени едва половината от набелязаните от министрите мерки.

Контролът ще е не само за чиновниците, но и за фирми и институции, които предоставят услуги на гражданите, става ясно още от думите на Дончев. Той дава като примери детските градини и ВиК дружествата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама