Александър Симов: Разединението в БСП е само медийно твърдение

09:30, 19 мар 19 / Политика 25 150 Topnovini
1

„Партията е консолидирана, в БСП няма никакво разединение, това е само медийно твърдение. Резултатът от изборите неприятно ще изненадат всички, които смятат, че левицата е разделена”. Това обяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Александър Симов по повод коментарите след последния пленум на партията, на който Елена Йончева победи във вътрешни избори Сергей Станишев и ще е водач на листата на социалистите на евровота.

"В левицата има хора, които са разочаровани от това, че Станишев не е избран за водач на листата, но те са 0,01%", уточни Симов.

Според него предложението на лидера на ПЕС пленума да определи водещата двойка за листата не е бил план за обединение, а предложение за сделка. "Не схващам нетърпението на Станишев точно на този пленум да бъде посочен като втори или първи", допълни депутатът.

"Националният съвет ще реши дали Станишев въобще ще присъства в листата на БСП на изборите за Европейски парламент", напомни Симов. Той лично се е разочаровал от поведението на лидера на ПЕС и не е сигурен дали би гласувал за него.

Относно липсата но комуникация между Сергей Станишев и лидера на БСП Корнелия Нинова той каза: „Когато има нарушен диалог, никога не е виновна само едната страна”.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани