Си Дзинпин поиска по-сериозно идеологическо образование в училище

14:10, 19 мар 19 / Свят 25 930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Китай Си Дзинпин призова за засилване на идеологическото образование в училище, информира "Ройтерс".

Китайските учители трябва да отговорят на "лъжливи идеи и мисли", когато се разпространяват в политическите и идеологическите класове, обяви той няколко седмици преди да се навърши 30 г. от студентските протести на площад "Тянанмън".

Четири китайски града забраниха коледна украса

Пекин води кампания срещу разпространението на "западните ценности" в образованието, особено в университетите. Органът за борба с корупцията към Китайската комунистическа партия е изпратил инспектори, за да наблюдават учителите за "неуместни" коментари в клас.

На симпозиум за учителите по идеологическа и политическа теория в Пекин Си коментира, че партията трябва да възпитава поколения от таланти в подкрепа на лидерството и социалистическата система на Китай.

В Китай забраниха филма за Мечо Пух и Кристофър Робин

"Важно е постепенно да се открият и да се подобрят курсовете по идеологическа и политическа теория в началното, основното и средното училище, което е важна гаранция за обучение на бъдещите поколения, които са добре подготвени да се присъединят към социалистическата кауза", подчерта Си Дзинпин.

"Идеологическите и политическите класове трябва да предадат преобладаващата идеология на страната и директно да отговорят на лъжливи идеи и мисли", добави той.

По-рано правителството призна, че политическото образование в университетите е остаряло, макар че министърът на образованието обяви през миналата година, че проблемът е оправен.

Китай въвежда ограничения за компютърните игри, бори късогледството при децата

"Ние сме напълно уверени и способни да водим курсовете по идеологическа и политическа теория по-добре", отбеляза китайският президент.

"Идеята за социализъм с китайски черти в нова ера трябва да бъде използвана за образоване на хората и за наставляване на учениците, за да засилят увереността си по пътя, теорията, системата и културата на социализъм с китайски черти и да засилят патриотизма", призова Си Дзинпин.

Курсовете и лекциите в университетите са особено затегнати и под контрола на правителството, което се страхува да не се повторят продемократичните протести от 1989 г., водени от студенти, които бяха смазани от армията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама