Полицаи от Елин Пелин заловиха джебчийка, окрала пенсионер с увреждания

16:10, 19 мар 19 25 963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминално проявена, откраднала пенсията на мъж с увреждания, е задържана след активни действия на елинпелинските полицаи. Днес полицейските служители предадоха обратно парите на възрастния мъж.

Работата по случая започнала на 7 март, когато в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал, че жител на с. Лесново е станал жертва на джебчийска кражба в размер на 300 лева. Тъй като потърпевшият имал загуба на говор след претърпян инсулт, служителите на реда изяснили с помощта на негови близки, че престъплението е било извършено около 9.30 часа, непосредствено след като той е получил пенсията си.

В хода на разследването било изяснено, че мъжът бил заговорен в центъра на селото от група жени и докато отвличали вниманието му, една от тях ловко извадила парите от джоба на якето му.

Съвсем скоро самоличността й била установена и криминално проявената извършителка от Луковит попаднала в полицейския арест за срок до 24 часа. В снетите й сведения 37-годишната направила пълни самопризнания за деянието си. Служители на РУ-Елин Пелин посетиха възрастния човек в дома му и лично му предадоха отнетата сума.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама