Германия към Великобритания: Спрете да тествате търпението ни

15:40, 19 мар 19 / Свят 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът по европейските работи на Германия Михаел Рот призова Великобритания да излезе "най-накрая" с конкретни предложения за начина, по който иска да продължи с процедурата по излизането от Европейския съюз (Брекзит), след като решение на председателя на британския парламент преобърна стратегията на правителството за Брекзит, съобщава "Ройтерс".

Тереза Мей: Ако не подкрепите споразумението ми, се гответе за дълго отлагане на Brexit

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу обяви, че споразумението за Брекзит на премиера Тереза Мей няма да бъде подложено на гласуване
"Нашето търпение като Европейски съюз силно се тества в момента", коментира Рот пред журналисти преди срещата на министрите по европейските работи на страните членки на ЕС по-късно днес.

ЕП: Brexit не може да бъде отложен и с 24 часа

Той добавил: "Само мога да призова още веднъж нашите британски партньори в Лондон да направят най-накрая конкретни предложения каква е причината да искат удължаване" на срока за Брекзит.

Борисов: Трябва да сме готови за Brexit без сделка

Европейският съюз трябва да реагира на всички желания на Обединеното кралство
Основната цел на Германия е да се избегне безредният Брекзит, но тя може да се съгласи само на отлагане на насрочената дата за излизане, а именно 29 март, ако Лондон даде ясна причина за това. Отлагане след юни ще означава, че Великобритания ще трябва да участва в изборите за Европейски парламент, добави Михаел Рот.

"Скъпи приятели в Лондон, моля, изпълнете Брекзит. Часовникът тиктака", настоя германският министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама