ГЕРБ и СДС - заедно на евроизборите, Борисов обеща две места на "сините"

09:47, 20 мар 19 / Политика 25 1594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ и СДС ще имат обща листа за евроизборите, стана ясно след среща между двете партии рано тази сутрин в централата на управляващата партия. На срещата присъстваха премиерът Бойко Борисов, Цветан Цветанов, зам.председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ, Румен Христов - лидер на СДС и Владимир Кисьов.

"Разпоредил съм на партията, на Цветан Цветанов, на СДС да им се даде сигурно избираемо място, поне двама души да има в листата - убедени демократи, които като отидат в Брюксел да защитават каузите, които ЕНП проповядва", заяви Борисов след срещата.

"На този принцип сме се спрели. Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е в полза на българските граждани“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Обединението идва дни след писмото на председателя на европейската десница Жозеф Дол, който призова българските партии членове на ЕНП (Европейската народна партия) да участват заедно на изборите за следващия Европейски парламент.

От своя страна, настоящият лидер на СДС Румен Христов даде знак, че е готов на такова обединение.

В листата от най-старата демократична партия ще бъдат включени избираеми и разпознаваеми хора. Официалното представяне на листата ГЕРБ обяви за 31 март.

Следващата седмица предстои нова среща ГЕРБ-СДД, на която ще бъдат изчистени всички възникнали днес въпроси. В края на срещата премиерът заяви, че има прекалено много задачи като премиер, затова няма време да се занимава с коалиционни разговори и затова разчита на експертния потенциал на ръководствата на двете партии, съобщи БГНЕС.

Миналата седмица партиите, членуващи в европейската десница, бяха призовани от председателя на ЕНП Жозеф Дол да сформират единен фронт за вота.

Още вчера Демократична България обявиха, че СДС са избрали „модела Борисов“.

Евровотът у нас ще се проведе на 26 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама