Официално: Задържаха кмета на Червен бряг Данаил Вълов и още петима

12:45, 20 мар 19 / Крими 25 2018 Topnovini
1
2
3

Тази сутрин беше задържан кметът на Червен бряг Данаил Вълов и още петима служители на общината.

В 7 ч. сутринта спецпрокуратура, комисия за противодействие на корупцията и полиция влязоха в сградата на общината.

Спецакция в Червен бряг, кметът е задържан

Допускаха се само длъжностни лица, но не и граждани.

Задръжани са още 5 души, всички са служители на общината. Това са Светослав Георгиев – зам.-кмет еврофинансиране, Диана Димитрова – директор Дирекция “Европроекти”, Евгения Николова – директор Дирекция “Обществени поръчки”, Десислава Иванова – юрисконсулт и Ивайло Коловски – също юрисконсулт.

В хода на действията се претърсват обекти и жилища в града. Досъдебното производство се отнася за престъпление по служба. Има данни за извършени престъпления по служба от кмета на Червен бряг. Това заяви по-късно зам.-главният прокурор Иван Гешев. Вероятно утре ще бъде ясно спрямо кои лица, дали по отношение на кмета на Червен бряг или на други лица освен него ще бъдат повдигнати обвинения. Една от линиите на разследването е обществена поръчка за „топъл обяд“. Делото е започнало по сигнал на журналисти, обясни Гешев.

Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване 

Според официалната информация става въпрос за възложена от кмета обществена поръчка през 2017 г. по програма „Топъл обяд”, финансирана с евросредства. Стойността на проекта е 229 хил. лв. Фирмата, предложила най-ниска цена, била игнорирана.

Проверяват се и други сигнали срещу кмета.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани