Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм

14:34, 20 мар 19 / Политика 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал. Никога не съм се крил". Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира информацията, че в прокуратурата е постъпил сигнал за придобития от него нов апартамент, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата ще извърши проверка на имотните сделки на Цветанов

Информацията за сигнала съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Той е постъпил от гражданско сдружение „Боец“ и е изпратен и до антикорупционната комисия.

Цветан Цветанов проговори за луксозния си апартамент

Според публикации в социалните мрежи Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в луксозна сграда в София, след като през 2018 г. е прехвърлил на фирмата-строител две от своите жилища. Излезе  становище, че вторият човек в ГЕРБ е придобил новия си дом на много по-ниска цена от пазарната.

„Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било. Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място. Има замяна. Разликата е от около 39 или 40 кв. м, а аз съм доплатил 100 хил. лв. Направил съм го по банков път, съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, обясни още Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама