Започва мащабен ремонт в столичния квартал "Орландовци"

16:50, 20 мар 19 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна ремонтът по столичната улица "Каменоделска" в квартал "Орландовци". От днес трамваите там вече не се движат, а за гражданите ще има временен автобусен превоз. Ремонтът финансиран с евросредства и е на стойност 8,2 млн. лв. Той е част от големия проект на Столична община, който включва реконструкцията на трасето на трамвай 5 и бул. "Цар Борис III" и купуването на нови трамваи.

Нов релсов път, нова асфалтова настилка, подмяна на уличното осветление и контактната мрежа, както и нови тротоари с площ 8 000 кв. м. Ще бъде изграден и около километър нов водопровод.

''Трамвайното трасе, което е от 86-та година и на практика не е сериозно ремонтирано откакто е било построено. Ясно е, че все пак това са три трамвайни линии, които няма да се движат в този период и ще се опитаме да направим всичко възможно да облекчим гражданите'', каза пред БНТ зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов.

''Ние сме ги информирали предварително, имат лица за контакт, имат продължителност, така че молим за търпение, молим за разбиране, докато изпълняваме дейностите'', каза представител на фирмата-изпълнител Веселин Господинов.

Временно се променя маршрутът на трамвайни линии 3, 4 и 18, а цялата улица ще бъде затворена за движение след Задушница през юни. Ремонтът ще бъде на четири етапа и се очаква да приключи до края на август. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама