Пролетта започва с облаци

07:15, 21 мар 19 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие над Западна и Централна България облачността ще бъде предимно значителна. На места главно в планинските райони след обяд краткотрайно ще превали. На изток ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.

Ще продължи да духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максималните - предимно между 12 и 17 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

В планините ще е предимно облачно, на много места и мъгливо. Главно в следобедните часове, в масивите от Западна България ще превали краткотраен дъжд, над 1700-1800 м - сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около минус 1 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива и валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в крайните южни райони и временно силен вятър от север-североизток, който вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама