Фандъкова обеща да не приема обекти без граждански контрол

13:50, 21 мар 19 / Политика 25 964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Мой проблем е ако фирмата се опита да излъже или да подведе, надявайки се, че ще й се размине. Аз и моят екип сме доказали, че не им се разминава. Санкциите са много сериозни за всички, които са се опитали да не си свършат работа или да не я свършат в срок или качествено.

Санкциите са изключително сериозни“, подчерта Фандъкова и добави, че няма да бъде приет нито един обект, който не може да издържи на контрола на надзорната фирма и този на гражданите, както се случи с ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“. Кметът припомни, че е спряла дейностите, които фирмата трябва да изпълни по договор докато не бъдат отстранени забележките на надзорната фирма. Фандъкова подчерта, че това е за сметка на фирмата, на която продължава да тече срока. Тя уточни, че при неспазване на срока за приключване на работата по обекта на фирмата ще бъде наложена глоба в размер на 178 хил. лева за всеки ден забавяне.

„Много е важен контролът, важно е заложените по договор изисквания да се спазват и разбира се важни са санкциите и нашите възможности да реагираме тогава, когато някой не си върши добре работата“, обясни тя.

Кметът добави още, че e безкомпромисна към изпълнителите, които не си вършат качествено работата.

„Така съм работила и досега и така ще продължа да работя, без да се интересувам от това коя е фирмата и какви са причините. Има ясни ангажименти, ясни отговорности и в целия процес трябва да се носи персонална отговорност на всяко ниво“, беше категорична Фандъкова и подчерта, че ремонтите, които предизвикаха широка обществена реакция все още не са приключили и използваната фраза от журналистите „ремонт на ремонта“ би следвало да се употребява когато нещо е завършено и се прави наново.

Няма казус в Младост

Има решение за уреждането на сметките по регулация на общинския съвет, което аз не подписах и няма да подпиша. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира предстоящия протест на жители на „Младост“ тази вечер.

„Реално там в момента няма казус. Има притеснение от гражданите, но трябва да знаят, че няма движение по този казус“, заяви Фандъкова.

Стана ясно още, че този район няма подробен устройствен план и строителството към този момент е невъзможно.

Недоволството на жителите на столичния район е продиктувано от планираното мащабно застрояване на квартала. Те са против намеренията инвеститор да построи 12 етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица върху малката зелена площ между бл. 73 и бул. „Андрей Сахаров“. Според тях новата улица ще поеме огромния трафик от бул. „Йерусалим“ и бул. „Сахаров“ и ще преминава директно под балконите на живущите. Освен това ще бъдат унищожени и около двадесет иглолистни дървета. Заради това тази вечер, жители ще излязат на протест и планират да блокират движението по бул. „Йерусалим“, съобщава БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама